Om du någonsin har upplevt en allergisk reaktion, kanske du har frågat dig själv vilken mat ger den allergi reaktionen. Även om det inte finns någon specifik uppsättning livsmedel som aldrig får konsumeras under en allergi attack, finns det vissa livsmedel som bör undvikas. En typisk födoämnesallergi ger några av samma symptom och tecken som en allergisk reaktion, vilket gör många människor förvirra dem för varandra. En typisk födoämnesallergi utlöser ett immunsystem svar som påverkar ett antal organ i kroppen. I vissa fall kan en allergisk reaktion vara allvarlig eller till och med livshotande. Här är några livsmedel att undvika under en typisk födoämnesallergi attack.

Även om vissa människor kan vara allergiska mot jordnötssmör, är de flesta människor är allergiska mot jordnötter. Om du märker en svullnad av dina läppar eller hals, extrem klåda i huden, eller andra symtom på en allergireaktion, kan det vara värt det att prova en annan typ av mat. Jordnötter kan också orsaka andningssvårigheter hos vissa människor.

Uteslut produkter

Majoriteten av människor som utvecklar en allergi mot skaldjur har ofta en allergi mot ostron. Fisk allergier är vanligare än folk inser. Fisk som innehåller kvicksilver. Liksom skaldjur, fisk som innehåller kvicksilver kan orsaka allvarliga reaktioner med din kropp om du är allergisk. Många människor är allergiska mot neurotoxin i haj, men vissa fiskar som innehåller kvicksilver som tonfisk, svärdfisk, och kungsmakrill kan också orsaka problem. Om du undviker dessa typer av fisk på grund av allergier, se till att kontrollera etiketterna på fisken du köper innan du konsumerar den. Även om det kan vara svårt att undvika skaldjur på din nästa semester, kanske du kan klippa ut några av dina favoriträtter för att göra dem lite mindre ”skaldjur.” Om du tycker att skaldjur är svåra att smälta, kan det göra att äta svårare, särskilt om du är benägen att matsmältningsproblem. I detta fall, helt enkelt ta bort den från din favorit maträtt.

Även om de flesta människor inte får en allergisk reaktion mot ägg, kan de vara ett verkligt problem om du har en äggallergi. Om du upplever nässelfeber eller rodnad i munnen, halsen, andningssvårigheter, illamående, eller magproblem, det kan vara värt mödan att undvika de livsmedel som anges ovan tills dina symtom avtar. Vissa människor är känsliga för ägg och kan inte tolerera dem om de ingår i deras kost, så det kan vara bra att diskutera denna fråga med din läkare innan du försöker undvika dem.

Den vanligast allergin är mot vete och korn, kallad glutenintolerans. Även vissa som inte har upplevt en allergisk reaktion mot vete och korn har varit kända för att drabbas av reaktioner på dem, så det är inte ovanligt att någon som aldrig har haft en reaktion på vete och korn att utveckla en nu. Om du upplever symtom, helt enkelt sluta äta mat och dryck. Det kan inte finnas något att oroa sig för, men det är inte värt att förvärra ditt tillstånd genom att äta något som inte gör dig sjuk.

Vissa livsmedel i din kost kan orsaka allergier. Vissa livsmedel har kopplats till en ökning av allergier så som soja, vete, jordnötter, ägg och skaldjur. Om du är benägen att dessa typer av allergier, du bör överväga att eliminera dessa livsmedel från din kost tills dina symtom förbättras. Din läkare kan hjälpa. Även om du inte kan eliminera dessa livsmedel från din kost på grund av allergier, din läkare kan hjälpa dig att lära dig vad livsmedel orsakar problem för dig och hjälpa dig att undvika dem. Även om allergisymtom ibland kan variera från person till person, kan de flesta födoämnesallergiproblem behandlas framgångsrikt med receptfria behandlingar. Även om dina symtom är milda, bör du försöka undvika livsmedel som orsakar problem för dig. Även om det inte alltid är möjligt att undvika alla livsmedel, om du undviker ett stort antal av dem, bör du hålla din allergi symtom under kontroll. När du mår bättre, kan du återgå till din favorit mat och börja äta på ett mer hälsosamt sätt.